מרכז רוחני בינלאומי לשלום
השם אוואם הוא שילוב של שתי הברות בסנסקריט, והוא בעל משמעות סימבולית עמוקה בלימוד הבודהיסטי. אוואם מסמל עולם טהור ומושלם. ברוח זו הוקם במואה נווה מדבר, בערבה, בסמוך לעיר העתיקה מואה, על דרך הבשמים ההיסטורית. מיקומו קרוב לגבול עם ירדן, בליבו של המזרח התיכון. באוואם, תלמידים מהאזור ומהעולם כולו לומדים ומתרגלים את עקרונות המוסר, החמלה, הנדיבות והחוכמה, ואת המדע של טרנספורמציה פנימית, בהתבסס על מסורות חוכמה אותנטיות בעולמנו.
המרכז מקבל בברכה ומקדם דיאלוג ובניית גשרים בין מגזרים חברתיים שונים באזור, במטרה להביא אושר, ולהגביר הרמוניה ושלום בעולמנו. באוואם, תלמידים חותרים לטהר ולהתמיר את ליבם ותודעתם, ליצירת שינוי פנימי עמוק. אנו מאמינים כי שינוי כזה יאפשר להם להפוך למנהיגים רוחניים וסוכני שינוי, שיוכלו לשנות את המציאות סביבם וליצור הרמוניה, דו-קיום ושלום.
צמיחה והתפתחות רוחנית
אוואם מציע תוכנית רב שנתית ללימודי המזרח, קורסי יוגה, מדיטציה וסדנאות, אותם מעבירים מדריכים ומורים אורחים מרחבי העולם.
תלמידיה של לאמה דבורה, אשר סיימו מסלול לימודים של 18 קורסים בלימוד הפתוח, ובנוסף 17 קורסים במסלול המתקדם, מהווים גרעין להמשך הלימודים הרוחניים באוואם.
אליהם מצטרפים גם מורים אורחים בתחומי התרגול הרוחני מרחבי העולם.
עושים שלום בפנים – רואים שלום בחוץ
החזון של אוואם הוא לקדם שלום והרמוניה ברי-קיימא באזור רוויי הקונפליקטים של המזרח התיכון, ובכך לתרום ליצירת שלום עולמי.
מרכז משמש כמוקד לפעילויות מקדמות שלום וטווה רשת של שיתופי פעולה במקומות שונים בישראל, ברשות הפלסטינית, ובכל איזורנו רוויי הקונפליקטים.
אוואם הינו מוקד של מגוון רחב של מיזמים חוצי גבולות, ומקום מפגש בינלאומי של אמונות שונות. תשתיות המקום כוללות מרכז לאירוח ארועי שלום והידברות, שיוצרים קירוב-לבבות בין ישראלים, פלסטינים, ירדנים ובני לאומים נוספים. את האירועים יוזמים, מתכננים ומנהלים מתרגלים ותלמידים של אוואם, בשיתוף מנהיגי שלום בולטים באזור.
תרגול אישי בתנאי מבדד
אוואם מציע שרותים לריטריטים ארוכי וקצרי טווח, למדיטציות עמוקות, להתפתחות אישית ולצמיחה.
בשנת 2020, כ-120 מתלמידיה של לאמה דבורה השלימו את תכנית הלימודים הבודהיסטית המתקדמת בת 14 השנים.
כיום, מספק מרכז אוואם לריטריטים לכ-30 מביניהם את השירותים הדרושים ואת התמיכה הלוגיסטית כדי לערוך ולהשלים ריטריט של שנה, בתנאים אופטימליים. מתרגלי הריטריט יפיצו את הפעילויות מרחיקות הלכת של אוואם, בשנים שלאחר מכן.
בעתיד נקיים ריטריט ארוך – 3 שנים, 3 חודשים ו-3 ימים של שתיקה והתבודדות – תקופת תרגול הנפוצה במסורת הבודהיזם הטיבטי.
בית לנזירים ונזירות
הקהילה הנזירית מייצגת את ליבה של דרכנו הרוחנית, הן מבחינה מוסרית של שמירת הנדרים, על רבדיהם העמוקים, והן מבחינת מתן שירות, שחרור אחיזה בחיי העולם הזה, הקדשת חייהם להעמקת התרגול עבור כל אחד מאיתנו והתמסרות לדרך, לסנגהה וללאמה. הם גם מייצגים את הדרך של הבודהה, אשר אמר שאחרי שיעזוב את גופו, הגלימה הנזירית תייצג אותו בעולם. הקהילה הנזירית מופיעה בספרות הבודהיסטית כ"קהילה הנאצלה" או כ"קהילה רבת החסד".
מעבר לתרגול דרכם הרוחנית, חובותיהם של הנזירים והנזירות כוללים ניהול ואיוש של מרבית תפקידי ההוראה, התפקידים האדמיניסטרטיבים והפעילויות בבית הספר לדהרמה, במרכז לשלום ובמרכז לריטריטים.
סדנאות
ריטריטים
אירועים
עקוב אחרינו
שמור על קשר…